Asiakirjakone™Ajoneuvon kauppakirjaKauppakirjaSähköisesti laadittava kauppakirja. Ajoneuvon kauppakirjalla voi luovuttaa ajoneuvon omistusoikeuden. Ajoneuvon kauppakirjan voi nyt laatia vaivattomasti asiakirjakoneella. Product #: 925872 Normaali hinta: €69.00 19.00 (Tarjous päättyy ) Myyjä: Asiakirjakauppa.fi

Ajoneuvon kauppakirja

19,00 €

Asiakirjakoneella juridisten asiakirjojen laatiminen on vaivatonta ja nopeaa.

45 min

Ajoneuvon kauppakirja 19,00 €

45 min
Ajoneuvon kauppakirja, jolla luovutetaan ajoneuvon omistusoikeus ostajalle rahaa tai muuta omaisuutta vastaan.

Lisäpalvelut

  • Asiakirjan tarkistus
  • Oikeudellinen neuvonta
  • Asiakirjan säilytys
  • Asiakirjan toimitus postitse

Mikä on ajoneuvon kauppakirja?

Ajoneuvon kauppakirja tarkoittaa sopimusta, jossa ajoneuvon omistaja luovuttaa ajoneuvon omistusoikeuden ostajalle raha tai esimerkiksi vaihtoajoneuvoa vastaan. Kauppakirja on siten ostajan ja myyjän välinen sopimusasiakirja omistuksen vaihdosta.

Ajoneuvon kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi ja sen voi tehdä pätevästi suullisesti tai kirjallisesti. Ajoneuvon kauppakirja kannattaa kuitenkin aina tehdä kirjallisesti, jotta jälkikäteen voidaan kaupan ehdot todeta ja siten riitaisuuksia voidaan välttää paremmin. Myyjän päävelvoite on toimittaa ajoneuvo ja ostajan päävelvoite on maksaa kauppahinta siten kuin kauppakirjassa on sovittu. Kaupan osapuolet voivat sopia kauppakirjassa erilaisia ehtoja esimerkiksi kauppahinnan maksamisesta erissä.

Ajoneuvon ostotilanteessa tarkista, että rekisteröintitodistuksen tiedot täsmäävät auton rekisterinumeron ja valmistenumeron kanssa. Valmistenumero (eli VIN, vehicle identification number) on auton rungosta tai korista löytyvä numero- ja kirjainsarja, joka määrittelee auton identiteetin koko sen elinkaaren ajan. Koe aja ja tutki ajoneuvo aina rauhassa ennen kuin allekirjoitat kauppakirjan.

Kun kaupat on tehty, osta autollesi vakuutus ja rekisteröi auto samalla. Rekisteröinti pitää tehdä seitsemän (7) päivän sisällä kaupan teosta.

Kauppakirjan sisältö

Kauppakirjaan merkitään normaalisti kaupan osapuolet, kaupankohde, kauppahinta ja kaupan ehdot. Ajoneuvon kauppakirjaa laadittaessa on tärkeää, että ostaja selvittää myyjältä ainakin ajoneuvolla ajetut kilometrit, ajoneuvon kunto ja mahdolliset viat sekä käyttökustannukset eli kulutuksen ja päästöt. Ostajan tulee myös tarkistaa auton huoltokirjasta, onko autoa huollettu säännöllisesti. Ostajan tulee muistaa, että vanhempi hyvin huollettu auto voi olla varmempi sijoitus kuin uudempi huonosti ylläpidetty auto.

Katsastustodistukset antavat tietoa auton kunnosta ja tehdyistä remonteista. Jos vakuutustodistuksia tai huoltokirjaa ei ole, autoon kannattaa suhtautua kriittisesti. Lisäksi Traficomista kannattaa hakea ainakin seuraavat tiedot:

  • Auton omistajan tiedot
  • Auton katsastushistoria, useat hylkäämiset voivat kertoa huolimattomasta pidosta
  • Onko auto kolarikorjattu tai ollut joskus vakuutusyhtiön omistuksessa
  • Ajoneuvoverojen maksu, maksamattomat verot estävät ajoneuvon käytön ja voivat siirtyä uudelle omistajalle.

Kauppakirjan laadinta

Kauppakirja on hyvä tehdä aina kirjallisesti ja molempien kaupan osapuolien tulee allekirjoittaa kauppakirja. Kauppa tulee voimaan heti, kun se on allekirjoitettu. Ajoneuvon kauppakirja ja sen ehdot on syytä lukea huolella läpi ennen allekirjoittamista, jotta tietää mihin sitoutuu.

Täytä auton kauppakirja aina yhdessä myyjän kanssa. Lisäksi tee aina ajoneuvon luovutuskirja eli luovutustodistus. Luovutuskirja on myyjälle ja ostajalle todiste kaupasta. Luovutuskirja on tärkeä paperi, sillä sen avulla myyjä voi todistaa, että hänen velvollisuutensa autoa kohtaan ovat päättyneet.

Luovutuskirjan saat Traficomin sivulta tai tästä linkistä.

Kaipaatko apua?

Asiakaspalvelu
+ 358 40 634 1300
asiakaspalvelu@asiakirjakauppa.fi

Muita aiheeseen liittyviä asiakirjoja

Kauppakirja asunto-osakkeen myyntiä varten

19,00 €

Uuden tai käytetyn asunnon kauppakirja, koskee asunto-osakkeiden kauppaa. Kaupankohteena oleva asunto-osakkeet oikeuttaa hallitsemaan yhtiön yhtiöjärjestyksessä määriteltyä huoneistoa ja muita tiloja sekä tuottaa muita oikeuksia, esimerkiksi oikeuksia, jotka kohdistuvat yhtiön hallitsemiin tiloihin. Myytäessä osaomistusasuntoja, lomaosakkeita tai loma-asuntoja käytetään myös asunto-osakkeen myyntiä varten tehtävää kirjallista kauppakirjaa.
45 min
Toimeksiantosopimus

9,00 €

Toimeksiantosopimuksella toimeksiantaja antaa toimeksisaajalle määrätyn tehtävän. Toimeksiantosopimus voidaan antaa esimerkiksi yksityishenkilölle, yhtiölle tai lakiasiaintoimistolle. Toimeksiantosopimuksessa kannattaa määritellä mahdollisimman tarkasti jotta molemmille toimeksiantosopimuksen osapuolille on selvää mitä toimeksiantosopimuksen perusteella tullaan tekemään ja millaisia kuluja toimeksiantosopimuksen perusteella osapuolille muodostuu.
30 min
Kauppakirja irtainomaisuus

19,00 €

Irtaimen kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi, eli kaupan osapuolet voivat pääsääntöisesti varsin vapaasti sopia kaupan sisällöstä ja ehdoista. Kauppakirja kannattaa aina tehdä kirjallisesti, jotta kaupan ehdot, kohde ja kauppahinta voidaan jälkikäteen todeta helpommin.
45 min
Asunnon vuokrasopimus

19,00 €

Asunnon vuokraaminen on vapaamuotoinen oikeustoimi, eli osapuolet voivat pääsääntöisesti varsin vapaasti sopia vuokrasopimuksen sisällöstä ja ehdoista. Vuokrasopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti, jotta vuokra, vuokranmaksun ehdot, vuokrattava huoneisto ja huoneiston lisävarusteet voidaan jälkikäteen todeta helpommin.
45 min