Asiakirjakone™Kauppakirja asunto-osakkeen myyntiä vartenKauppakirja asunto-osakkeen myyntiä vartenSähköisesti laadittava kauppakirja. Kauppakirjalla voi luovuttaa asunto-osakkeen omistusoikeuden. Kauppakirjan voi nyt laatia vaivattomasti asiakirjakoneella. Product #: 925872 Normaali hinta: €69.00 19.00 (Tarjous päättyy ) Myyjä: Asiakirjakauppa.fi

Kauppakirja asunto-osakkeen myyntiä varten

19,00 €

Asiakirjakoneella juridisten asiakirjojen laatiminen on vaivatonta ja nopeaa.

45 min

Kauppakirja asunto-osakkeen myyntiä varten 19,00 €

45 min
Kauppakirja, jolla asunto-osakkeen omistus voidaan luovuttaa ostajalle.

Lisäpalvelut

 • Asiakirjan tarkistus
 • Oikeudellinen neuvonta
 • Asiakirjan säilytys
 • Asiakirjan toimitus postitse

Mikä on asunto-osakkeen kauppakirja?

Asunto-osakkeen kauppakirjalla ei vain luovuteta asuntoa asunto-osakeyhtiöstä, vaan myös osuus asunto-osakeyhtiöstä. Siksi myyntitilanteessa pitää hankkia viimeiset tiedot taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Aasunto-osakeyhtiön taloudellinen tilanne, tehdyt korjaukset sekä kaavaillut remontit käyvät pääosin ilmi isännöitsijätodistuksesta, mutta myyjän on syytä hankkia kopiot yhtiöjärjestyksestä, viimeisimmän yhtiökokouksen pöytäkirjasta sekä viimeisimmässä yhtiökokouksessa käsitellyt taloudelliset asiakirjat kuten tilinpäätös, tase ja taloussuunnitelma. Myyjä vastaa isännöitsijäntodistuksen mahdollisista virheellisistä tiedoista. Jos isännöitsijäntodistuksessa on virhe, ja tästä aiheutuu myyjälle vahinkoa, myyjä voi kuitenkin hakea korvausta isännöitsijältä.

Myyjän pitää tietää yhtiökokouksessa käsitellyt asiat, vaikka ei kokouksiin itse osallistuisikaan. Usein kaupan osapuolet riitelevät siitä, onko ostajalle kerrottu lainkaan tai riittävän selkeästi tulossa olevista peruskorjauksista, esimerkiksi putki- tai kattoremontista.

Kauppakirjan sisältö

Kauppakirjassa pitää näkyä kaikki sovitut kauppaehdot, kuten

 • tiedot myyjästä ja ostajasta
 • asunto-osakeyhtiön nimi ja osoite
 • osakkeiden numerot ja määrä sekä huoneiston numero
 • tiedot huoneistosta (talo, porras, numero, huoneiden lukumäärä ja pinta-ala)
 • kauppahinta ja maksuehdot
 • osakekirjojen luovuttamisajankohta
 • omistus- ja hallintaoikeuden siirtymisajankohdat ja milloin yhtiövastike tulee ostajan maksettavaksi
 • maininta varainsiirtoveron maksamisesta

Lisäksi kauppakirjaan kannattaa laittaa seuraavat tiedot tiedossa olevista vioista, kuten:

 • asunnon merkittävistä virheistä, joista olet kertonut ostajalle aiemmin
 • mihin taloyhtiön asiakirjoihin ostaja on saanut tutustua ennen kaupantekoa
 • yhtiöön tulevista mittavista remontista tai niiden suunnitelmista.

Kauppakirjan laadinta

Kauppakirja on hyvä tehdä aina kirjallisesti kahtena kappaleena ja molempien kaupan osapuolien tulee allekirjoittaa kauppakirja.

Kaipaatko apua?

Asiakaspalvelu
+ 358 40 634 1300
asiakaspalvelu@asiakirjakauppa.fi

Muita aiheeseen liittyviä asiakirjoja

Toimeksiantosopimus

9,00 €

Toimeksiantosopimuksella toimeksiantaja antaa toimeksisaajalle määrätyn tehtävän. Toimeksiantosopimus voidaan antaa esimerkiksi yksityishenkilölle, yhtiölle tai lakiasiaintoimistolle. Toimeksiantosopimuksessa kannattaa määritellä mahdollisimman tarkasti jotta molemmille toimeksiantosopimuksen osapuolille on selvää mitä toimeksiantosopimuksen perusteella tullaan tekemään ja millaisia kuluja toimeksiantosopimuksen perusteella osapuolille muodostuu.
30 min
Kauppakirja irtainomaisuus

19,00 €

Irtaimen kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi, eli kaupan osapuolet voivat pääsääntöisesti varsin vapaasti sopia kaupan sisällöstä ja ehdoista. Kauppakirja kannattaa aina tehdä kirjallisesti, jotta kaupan ehdot, kohde ja kauppahinta voidaan jälkikäteen todeta helpommin.
45 min
Ajoneuvon kauppakirja

19,00 €

Auton kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi, eli kaupan osapuolet voivat pääsääntöisesti varsin vapaasti sopia kaupan sisällöstä ja ehdoista. Kauppakirja kannattaa aina tehdä kirjallisesti, jotta kaupan ehdot, kohde ja kauppahinta voidaan jälkikäteen todeta helpommin.
45 min
Asunnon vuokrasopimus

19,00 €

Asunnon vuokraaminen on vapaamuotoinen oikeustoimi, eli osapuolet voivat pääsääntöisesti varsin vapaasti sopia vuokrasopimuksen sisällöstä ja ehdoista. Vuokrasopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti, jotta vuokra, vuokranmaksun ehdot, vuokrattava huoneisto ja huoneiston lisävarusteet voidaan jälkikäteen todeta helpommin.
45 min